ροξάκια

Υλικά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι μαγιά
2 βανίλιες
κακάο
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
αλεύρι

για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη 


Υλοποίηση
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, το ρίχνουμε στο σκεύος μας και προσθέτουμε την μαγιά, το μπέικιν και λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά αυτά τα υλικά και συνεχίζουμε προσθέτοντας κανέλα, καλαμποκέλαιο, βανίλιες και αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και αφράτη.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (σε ζεστό μέρος).
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζω σε δυο μέρη (ανάλογο με το πόση γεύση κακάο θέλουμε να έχουν τα ροξάκια μας), και στο ένα από αυτά προσθέτω κακάο και ζυμώνω καλά. Έπειτα ανοίγω την άσπρη ζύμη σε φύλλο και την καφέ σε κορδόνι. Βάζω το κορδόνι στην άσπρη ζύμη και τυλίγω σε ρολό. Κόβω σε φέτες, τις πιέζω ελαφρά και τις δίνω σχήμα, τις βάζω σε ταψί και ψήνω για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (στον αέρα).
Φτιάχνω το σιρόπι:
Βράζω για 10 λεπτά ζάχαρη και νερό.
Το αφήνω να παγώσει. 
Τέλος σιροπιάζω τα ροξάκια βουτώντας τα στο σιρόπι...
Τα σερβίρουμε με κανέλα...
Καλή Όρεξη...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

"Women and Baby Fashion"