κρουασανάκια




Υλικά
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι φρέσκο γάλα (χλιαρό)
60 gr μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 αλεύρι
1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο


Υλοποίηση
Μέσα στο χλυαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και έπειτα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας (προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί) και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε τριγωνάκια (όπως στην εικόνα). Προσθέτουμε την γέμιση (μερέντα, μαρμελάδα, αλμυρή γέμιση) και κλείνουμε την ζύμη.
Αλοίφουμε τα κρουασανάκια με κρόκο αυγού για ωραίο χρώμα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν λίγο , τα γλυκά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή Επιτυχία!!!
[πηγή: Γραμματικοπούλου Όλγα "to-tavernaki-ths-geitonissas.blogspot.gr"]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

"Women and Baby Fashion"