μπισκότο(..πιτα..) σοκολάτας


Υλικά
100 gr ζάχαρη λευκή
250 gr μαύρη μαλακή ζάχαρη
250 gr βούτυρο
350 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 gr κουβερτούρες διάφορες (άσπρη μαύρη η ότι σας αρέσει)
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ


ταψί:
1 ταψί 54x34 ή 2 μικρά 27x17 (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταψάκια απο αλουμινόχαρτο)


Υλοποίηση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την λευκή και την μαύρη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να απο σκούρο χρώμα να γίνει άσπρο. Έπειτα προσθέτουμε ένα αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί, ρίχνουμε και το άλλο αυγό και ξαναχτυπάμε το μείγμα όπως πριν.
Σε ένα άλλο σκεύος κόβουμε τις σοκολάτες μας σε κομμάτια (μικρά και λίγο μεγαλύτερα), ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε στις σοκολάτες το μείγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αλείφουμε τα ταψάκια μας με βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα. (Επειδή το μείγμα αυτό απλώνεται δύσκολα, θα το κάνουμε σιγά σιγά και θα προσπαθήσουμε να πάει παντού, αν υπάρξουν κάποια μικρά κενά δεν πειράζει, θα καλυφθούν όταν θα ψηθεί.)
Στους 185 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για 14 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε μισή ώρα να παγώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια όπως εμείς θέλουμε.

Προσοχή!!
Αφήνουμε το μπισκότο να παγώσει για μισή ώρα το λιγότερο... Έπειτα το κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία...!
[πηγή: Άκης Πετρετζίκης]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

"Women and Baby Fashion"