κέικ με πατάτες τυλιχτό με μπέικον

Υλικά
500 gr μπέικον σε λωρίδες
750 gr πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες
3 κουτ.της σούπας θυμάρι
100 μλ ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο(μέσα στον ζωμό ...)

Υλοποίηση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αραδιάζουμε τις λωρίδες του μπέικον σε καθαρή επιφάνεια, τις τεντώνουμε και τις βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται.
Βάζουμε μια στρώση πατάτες, σκορπάμε λίγο θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε αραδιάζοντας τις πατάτες σε στρώσεις με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και διπλώνουμε προς τα μέσα το μπέικον, να σκεπάζει την επιφάνεια. Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κεικ σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κλωναράκια θυμάρι.

                                                                                  [πηγή: Γραμματικοπούλου Όλγα "to-tavernaki-ths-geitonissas.blogspot.gr"]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

"Women and Baby Fashion"